Borçlar Hukuku, Özel Borç İlişkileri
Önceki basılara içerik itibariyle sadık kalınmakla birlikte, yeni baskı hazırlanırken, gerçekleşen mevzuat değişiklikleri yanında yeni yayınlar ve emsal niteliği taşıyan güncel Yargıtay kararları da kitaba işlenmiştir.
(Önsözden)
Genel Olarak Sözleşmeler | |
Bir Şeyin Mülkiyetini Devir Amacı Güden Sözleşmeler | |
Kullandırma Amacını Güden Sözleşmeler | |
İşgörme Amacını Güden Sözleşmeler | |
Saklama (Muhafaza) Amacını Güden Sözleşmeler | |
Güvence Sağlama Amacını Güden Sözleşmeler | |
Sonuçları Talih ve Tesadüfe Bağlı Sözleşmeler |
- Açıklama
Önceki basılara içerik itibariyle sadık kalınmakla birlikte, yeni baskı hazırlanırken, gerçekleşen mevzuat değişiklikleri yanında yeni yayınlar ve emsal niteliği taşıyan güncel Yargıtay kararları da kitaba işlenmiştir.
(Önsözden)Konu BaşlıklarıGenel Olarak Sözleşmeler Bir Şeyin Mülkiyetini Devir Amacı Güden Sözleşmeler Kullandırma Amacını Güden Sözleşmeler İşgörme Amacını Güden Sözleşmeler Saklama (Muhafaza) Amacını Güden Sözleşmeler Güvence Sağlama Amacını Güden Sözleşmeler Sonuçları Talih ve Tesadüfe Bağlı Sözleşmeler Stok Kodu:9789944265645Boyut:16 x 24Sayfa Sayısı:780Basım Yeri:AnkaraBaskı:17Basım Tarihi:2017 EylülKapak Türü:Karton KapakKağıt Türü:1. HamurDili:Türkçe
Prof. Dr. Aydın Zevkliler
(d. Antalya, 8 Nisan 1943 – ) Türk hukukçu.
Türkiye İş Bankası Banka ve Ticaret Hukuku Enstitüsü Hukuk Makaleleri Yarışması Birincilik ödülü ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı 2004 yılı Tüketicinin Korunması Hizmet ödüllerini kazanan Prof. Zevkliler’in yurt dışında ve yurt içinde yayımlanmış 20 kitabı ve 100 civarında makalesi bulunmaktadır.
Aydın Zevkliler’in babası hakim Ali Zevkliler’dir.
Eğitimi
Aydın Zevkliler, ilkokulu ve ortaöğrenimini Antalya’da tamamladı. 1961 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde başladığı hukuk öğrenimini Haziran 1965 de bitirdi.
Ankara Barosu’na bağlı olarak tamamladığı bir yıllık avukatlık stajının ardından kısa bir süre avukatlık yapan Zevkliler, Ekim 1966 da açılan sınavı kazanarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Kürsüsü’ne asistan olarak atandı.
1970 yılında doktorasını tamamladı. İsviçre Hükümetinin açtığı burs sınavını kazanarak, Zürich Üniversitesinde üç yıl araştırma yaptı ve Prof Dr. Kari Oftinger’in gözetiminde doçentlik tezini hazırladı.
1976’da doçentlik kadrosuna atanmak üzere Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde açılan sınavı kazandı ve bu doçentlik kadrosuna atandı.
Memuriyeti
1982’de Ankara Üniversitesi Senatosu kararı ile Profesörlüğe yükseltildi.
1983’de Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kurucu Dekanı oldu ve 1988 yılına kadar bu görevi yürüttü. Aym yıllarda Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini de üstlendi.
1986-1988 ve 2009-2010 yılları arasında Üniversitelerarası Kurul üyeliği görevinde bulundu.
1988 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne naklen atandı. 1989-1997 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölüm Başkanlığı ve Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1997 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Senatosu üyeliği yaptı.
1998-2001 yılları arasında İstanbul Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı.
2007-2009 yıllan arasında, İstanbul Yedi tepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tam gün kadrolu öğretim üyesi olarak çalıştı.
Daha sonra naklen atandığı İzmir Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kurucu Dekanlığı görevini üstlendi ve ardından Rektör Yardımcısı olarak görev yaptı ve bu Üniversite’deki üç yıllık hizmetinden sonra ayrıldı.
1977-1978 yıllarında Federal Almanya’nın Hür Berlin Üniversitesinde, 1984-1985 yıllarında Münster Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı.
Yarımda master ve doktora yapan ondört bilim mensubunu akademik hayata kazandırmıştır.