0
9786053339472
364241
Ceza Hukuku Genel Hükümler
Ceza Hukuku Genel Hükümler
66.70

Yeni Basıda da tüm yasal değişiklikler incelenerek kitabın ilgili bölümlerine işlenmiş. Bu bağlamda, 16 Nisan 2017'de Halkoylamasından geçen Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (No.:6771, 21.01.2017; RG.ll Şubat 2017, No.:29997) ile Anayasal Sistemde yapılan değişiklikler kitabın ilgili bölümlerinde ele alınmış. Belirtelim ki, bu anaya¬sal değişikliklerin önemli bir kısmının yapılacak Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanı seçimlerinden (03.11.2019) sonra yürürlüğe gireceği öngörülmüş olmasına (md. 18) karşın, önceki sistemle karşılaştırma olanağı sağlamak amacıyla daha sonra yürürlüğe girecek yeni sistem okuyucuya uygun bir sistematik içinde sunulmuş. 

Kitap önceki basılarında olduğu gibi, 2017 Basısında da Yargıtay'ın en yeni kararlarına ve Anayasa Mahkemesi'nin ceza hukukunu ilgilendiren kararlarına yer verilerek gerekli incelemeler ve irdelemeler yapılmış. 

Konu Başlıkları
Ceza Hukukuna Giriş
Suçun Yapısal Unsurları
Suçun Özel Görünüş Biçimleri
Suçun Yaptırımları
  • Açıklama
    • Yeni Basıda da tüm yasal değişiklikler incelenerek kitabın ilgili bölümlerine işlenmiş. Bu bağlamda, 16 Nisan 2017'de Halkoylamasından geçen Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (No.:6771, 21.01.2017; RG.ll Şubat 2017, No.:29997) ile Anayasal Sistemde yapılan değişiklikler kitabın ilgili bölümlerinde ele alınmış. Belirtelim ki, bu anaya¬sal değişikliklerin önemli bir kısmının yapılacak Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanı seçimlerinden (03.11.2019) sonra yürürlüğe gireceği öngörülmüş olmasına (md. 18) karşın, önceki sistemle karşılaştırma olanağı sağlamak amacıyla daha sonra yürürlüğe girecek yeni sistem okuyucuya uygun bir sistematik içinde sunulmuş. 

      Kitap önceki basılarında olduğu gibi, 2017 Basısında da Yargıtay'ın en yeni kararlarına ve Anayasa Mahkemesi'nin ceza hukukunu ilgilendiren kararlarına yer verilerek gerekli incelemeler ve irdelemeler yapılmış. 

      Konu Başlıkları
      Ceza Hukukuna Giriş
      Suçun Yapısal Unsurları
      Suçun Özel Görünüş Biçimleri
      Suçun Yaptırımları
      Stok Kodu
      :
      9786053339472
      Boyut
      :
      17x25
      Sayfa Sayısı
      :
      850
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Baskı
      :
      4
      Basım Tarihi
      :
      2017 Eylül
      Kapak Türü
      :
      Ciltli
      Kağıt Türü
      :
      1. Hamur
      Dili
      :
      Türkçe
Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kayıhan İçel

Prof. Dr. Kayıhan İÇEL

 

Kayıhan İçel (Prof. Dr.), 1939 İstanbul Doğumlu. Hukukçu Akademisyen. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1962 yılı Haziran döneminde bitirdikten sonra, aynı fakültenin Ceza ve Ceza Usul Hukuku Kürsüsüne asistan olarak girmiş ve 4 Ocak 1967 tarihinde savunduğu "Ceza Hukukunda Taksirden Doğan Sübjektif Sorumluluk" konulu tezi ile Pekiyi derece ile Ceza Hukuku dalında "Doktor" akademik payesini kazanmıştır. 1968-1969 yıllarında Federal Almanya'nın Freiburg i. Br. kentinde doçentlik tezini hazırlayan ve 1971 yılında Prof. Dr. Çoşkun Üçok, Prof. Dr. Muammer Aksoy, Prof. Dr. Orhan Münir Çağıl'dan oluşan yabancı dil jürisi huzurunda Almanca-Türkçe ve Türkçe-Almanca ceza hukuku yapıtlarından çeviri sınavında oybirliği ile Pekiyi derecede başarı gösterdikten sonra girdiği "tez sınavı-Osmanlıca eski hukuk metinlerini (arap harfleri) okuma sınavı - Yargıtay kararı analizi sınavı (yazılı) - bilim sınavı (Kolokyum) - deneme dersi sınavı" aşamalarını kapsayan Üniversite Doçenlik Sınavı sonunda kendisine oybirliği ile "Üniversite Doçenti" akademik payesi verilmiştir (Doçentlik Bilim Sınavı Jürisi: Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer, Prof. Dr. Faruk Erem, Prof. Dr. Muammer Aksoy, Prof. Dr. Feyyaz Gölcüklü, Prof. Dr. Orhan Münir Çağıl). 1977 yılında jürilerin oybirliği ile aldığı kararları ve 1978 yılında Cumhurbaşkanlığı üçlü Kararnamesi ile Üniversite Profesörü olan Prof. Dr. Kayıhan İçel, 1982-1987 yıllarında İstanbul Üniversitesi Rektör Yrd. ve Vekilliği, 1983-1989 yıllarında İstanbul Üniversitesi Basın-Yayın Yüksekokulu Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Prof. Dr. İçel 1995-2005 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı ve Ceza Hukuku ve Kriminoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Kamu Hukuku Bölüm Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 2005 Ekim ayında atandığı İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesinde görevine devam eden Prof. Dr. Kayıhan İçel'in ceza hukuku ve kitle iletişim hukuku alanlarında çok sayıda bilimsel yayını bulunmaktadır. Prof. Dr. Kayıhan İçel'in yapıtlarında açıkladığı ve geliştirdiği birçok ceza hukuku kurum ve kavramından Yargıtay Kararlarında yararlanıldığı gibi, yeni Türk Ceza Yasalarının bazı hükümlerinin hazırlanmasında da Prof. Dr. İçel'in bilimsel görüşlerinin önemli etkisi olmuştur.

Kapat