0
9789750247811
364568
İdari Davalar ve Çözüm Yolları
İdari Davalar ve Çözüm Yolları
315.00

İdari yargı alanındaki temel baş ucu kitaplarından birisi olarak hazırlanmaya çalışılan ve "idari dava türleri ve çözüm yolları" isimli bu çalışma iki ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde idari yargı yerlerinde uygulanan usul kuralları başlığı altında idari yargı yerlerinde görülen dava türleri, idari davalara bakan ilk derece, istinaf makamı ve temyiz mercileri tanıtıldıktan sonra idari davanın açılmasında, mahkemece görülmesine, karara bağlanmasına ve karara karşı başvurulabilecek kanun yollarına kadar bütün usul kurallarına güncel Danıştay içtihatlarına da yer verilerek incelenmiştir. Çalışmanın ikinci bölümünde ise, idari yargı yerlerinde çok görülen dava türleri alt başlıklara ayrılarak her başlık altında konu ile ilgili temel bilgilere ve dikkat edilecek hususlara yer verildikten sonra o konudaki güncel Danıştay içtihatlarına yer verilmiş ve hemen ardından incelenen konu hakkında örnek dava dilekçelerine yer verilerek yazılı yargılama usulünün geçerli olduğu idari yargı yerlerinde açılacak olan davalarda dikkat edilecek hususlar vurgulanmak istenmiştir.

Konu Başlıkları
İdari Yargı Yerleri ve İdari Dava Türleri
İdari Davanın Açılması ve Dava Dilekçesinin Özellikleri
İdari Dava Açma Süreleri
İdari Yargılama Usulünde Düzenlenen İdari Başvuru Türleri
İdari Davalarda Yürütmenin Durdurulması
İdari Davalarda Yetkili Merciler
İdari Kararlara Karşı Başvuru Yolları (İstinaf – Temyiz)
Memurlarla İlgili Davalar
İmar Mevzuatından Kaynaklanan Davalar
Yüksek Öğretim İşlerinden Kaynaklanan Davalar
Tam Yargı Davaları
Diğer İdari Dava Türleri
  • Açıklama
    • İdari yargı alanındaki temel baş ucu kitaplarından birisi olarak hazırlanmaya çalışılan ve "idari dava türleri ve çözüm yolları" isimli bu çalışma iki ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde idari yargı yerlerinde uygulanan usul kuralları başlığı altında idari yargı yerlerinde görülen dava türleri, idari davalara bakan ilk derece, istinaf makamı ve temyiz mercileri tanıtıldıktan sonra idari davanın açılmasında, mahkemece görülmesine, karara bağlanmasına ve karara karşı başvurulabilecek kanun yollarına kadar bütün usul kurallarına güncel Danıştay içtihatlarına da yer verilerek incelenmiştir. Çalışmanın ikinci bölümünde ise, idari yargı yerlerinde çok görülen dava türleri alt başlıklara ayrılarak her başlık altında konu ile ilgili temel bilgilere ve dikkat edilecek hususlara yer verildikten sonra o konudaki güncel Danıştay içtihatlarına yer verilmiş ve hemen ardından incelenen konu hakkında örnek dava dilekçelerine yer verilerek yazılı yargılama usulünün geçerli olduğu idari yargı yerlerinde açılacak olan davalarda dikkat edilecek hususlar vurgulanmak istenmiştir.

      Konu Başlıkları
      İdari Yargı Yerleri ve İdari Dava Türleri
      İdari Davanın Açılması ve Dava Dilekçesinin Özellikleri
      İdari Dava Açma Süreleri
      İdari Yargılama Usulünde Düzenlenen İdari Başvuru Türleri
      İdari Davalarda Yürütmenin Durdurulması
      İdari Davalarda Yetkili Merciler
      İdari Kararlara Karşı Başvuru Yolları (İstinaf – Temyiz)
      Memurlarla İlgili Davalar
      İmar Mevzuatından Kaynaklanan Davalar
      Yüksek Öğretim İşlerinden Kaynaklanan Davalar
      Tam Yargı Davaları
      Diğer İdari Dava Türleri
      Stok Kodu
      :
      9789750247811
      Boyut
      :
      17 x 25 cm
      Sayfa Sayısı
      :
      1496
      Basım Yeri
      :
      Ankara
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      Nisan 2018
      Kapak Türü
      :
      Ciltli
      Kağıt Türü
      :
      I.Hamur
      Dili
      :
      Türkçe
Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Hüseyin Bilgin

Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin 

Mehmet Hüseyin Bilgin, 1973 yılında Siirt-Baykan Atabağı Köyü’nde doğdu. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Aynı üniversitenin Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı’nda başladığı yüksek lisansını “Performans Değerleme ve Türkiye’de Uygulamaları” adlı tezle 1996 yılında bitirdi. Doktorasını Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisat Anabilim Dalı’nda 2000 yılında tamamladı. “Yeni Teknolojiler ve Üretim Sistemlerindeki Değişimin Emek ve İstihdam Üzerindeki Etkileri” başlıklı tezi, aynı yıl Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası tarafından yayınlandı.

 

2000 yılından beri Kadir Has Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi olan Doç. Dr. Bilgin, 2000-2005 yılları arasında yardımcı doçent olarak çalıştı. 2005 yılında Makro İktisat alanında Doçent oldu. Halen Kadir Has Üniversitesi Uluslararası Finans Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. 2007 yılı Güz dönemini ABD’de Indiana University-Purdue University Indianapolis (IUPUI) Ekonomi Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak geçirdi. Eylül-Ekim 2009’da kısa süreli olarak Hırvatistan’ın Zagreb Üniversitesi Ekonomi Fakültesi’nde misafir profesör olarak bulundu.

 

Çok sayıda uluslararası konferansta tebliğ sunan Bilgin’in, yurtdışında yayınlanan ve uluslararası bilimsel indekslerde taranan dergilerde yayınlanmış 10’dan fazla makalesi var. Ayrıca, yayınlanmış 7 adet kitabı ve yurtiçinde basılan dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

 

Diğer yandan, “Türkiye’de Uygulanan Döviz Kuru Politikaları ve Ekonomiye Etkileri” başlıklı ortak çalışmasıyla, 2002 yılı TÜGİAD Ekonomi Ödülleri’nde İkincilik Ödülü aldı. “Kamu Yönetiminde ve Siyasette Yeniden Yapılanma: Yozlaşmayla Mücadelede Türkiye İçin Bir Model Önerisi” adlı çalışmasıyla da, Milliyet 2001 Ödülleri Türkiye’nin Sorunları Ana Dalında İkincilik Ödülü aldı.

 

Bilgin, uluslararası bilimsel konferanslar düzenleyen ve bilimsel dergiler çıkaran Eurasia Business and Economics Society (EBES) adlı bilimsel-mesleki kuruluşun kurucusudur. Merkezi Mısır’da olan Economic Researh Forum’un (ERF) “Research Associate”dir. Çeşitli uluslararası bilimsel kuruluşların üyesidir. Eurasian Economic Review dergisinin editörü ve çeşitli bilimsel dergilerin yayın ya da hakem kurullarının üyesidir.

 

Öte yandan, İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Akademik ve mesleki faaliyetlerinin yanında, 2003-2006 arasında düzenli olarak HO Tercüman Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. Başta İTO olmak üzere, İTKİB ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası gibi mesleki kuruluşlara çeşitli konularda projeler yaptı, raporlar hazırladı.

Kapat