İş Kazası Uygulamaları ile Geçici İş Göremezlik ve Tazminat Davaları
Sosyal Güvenlik reformu bağlamında yürürlüğe giren mevzuat kapsamında iş kazaları konusun da çok kapsamlı değişiklikler yapılmıştır.
2008 Ekim ayı başında yürürlüğe tüm hükümleri ile birlikte yürürlüğe konan SGK’nın uygulama kanunu olan 5510 sayılı Kanunda yer alan iş kazası uygulamaları ilk defa bu kitapta tüm yönleriyle açıklanmış ve SSK ile karşılaştırmalar yapılmıştır.
İş kazası işle ve uyumazlıklarına ilişkin SGK’ya itiraz ve yargı yolları örnek dilekçe ve başvuru formlarına da yer verilerek ilgili kimselere rehberlik yapılmaya çalışılmıştır. Kitap, alanında ilk uygulamalı rehber kitap olma özelliğini taşımaktadır.
İş Kazası Uygulamasında Temel Kavramlar ve İşyerlerinin Tehlike Sınıflarının Belirlenmesi | |
İş Kazası Kavramı, Kapsam ve İş Kazası Sayılan Haller | |
İş Kazasının Bildirilmesi İşlemleri | |
İş Kazası Durumunda Sağlanan Yardımlar | |
İş Kazası Halinde İşveren–Sigortalı ve Diğer Kişilerin SGK’ya Karşı Sorumlulukları | |
İş Kazası Nedeniyle SGK’nın Rücu Hakkı | |
İş Kazalarına İlişkin Güncel Yargı Kararları | |
SGK’ya İtiraz ve Yetkili Mahkeme |
- Açıklama
Sosyal Güvenlik reformu bağlamında yürürlüğe giren mevzuat kapsamında iş kazaları konusun da çok kapsamlı değişiklikler yapılmıştır.
2008 Ekim ayı başında yürürlüğe tüm hükümleri ile birlikte yürürlüğe konan SGK’nın uygulama kanunu olan 5510 sayılı Kanunda yer alan iş kazası uygulamaları ilk defa bu kitapta tüm yönleriyle açıklanmış ve SSK ile karşılaştırmalar yapılmıştır.
İş kazası işle ve uyumazlıklarına ilişkin SGK’ya itiraz ve yargı yolları örnek dilekçe ve başvuru formlarına da yer verilerek ilgili kimselere rehberlik yapılmaya çalışılmıştır. Kitap, alanında ilk uygulamalı rehber kitap olma özelliğini taşımaktadır.Konu Başlıklarıİş Kazası Uygulamasında Temel Kavramlar ve İşyerlerinin Tehlike Sınıflarının Belirlenmesi İş Kazası Kavramı, Kapsam ve İş Kazası Sayılan Haller İş Kazasının Bildirilmesi İşlemleri İş Kazası Durumunda Sağlanan Yardımlar İş Kazası Halinde İşveren–Sigortalı ve Diğer Kişilerin SGK’ya Karşı Sorumlulukları İş Kazası Nedeniyle SGK’nın Rücu Hakkı İş Kazalarına İlişkin Güncel Yargı Kararları SGK’ya İtiraz ve Yetkili Mahkeme Stok Kodu:9786054490400Boyut:16 x 24 cmSayfa Sayısı:752Basım Yeri:AnkaraBaskı:1Basım Tarihi:2012 MayısKapak Türü:Karton KapakKağıt Türü:1. Hamur
Üniversite-Yüksel Lisans-Doktora özel öğrenciliği dahil tüm eğitimi çalışma ve sosyal güvenlik alanında olan eğitimim, 23 yılı aşkın süreden beri sosyal güvenlik alanında SGK’nın BAŞMÜFETTİŞİ olarak uygulayıcı- denetleyici ve sosyal güvenlik mevzuatının hazırlanmasındaki komisyonlarındaki mesleki tecrübem, çoğu alanında ilk olan ELLİYİ/50’yi aşkın kitaplarım, Bini aşkın makale ve yazılarım, STK ve medya çalışmalarım, ÇSGB/SGK’da mevzuat katılımcısı deneyimlerimle işveren-çalışan, meslek mensupları,… ve tüm vatandaşlarımıza sosyal güvenlik bilincini aşılamanın, öğretmenin ve bilgilendirmenin gururunu yaşamaktan onur duyuyorum.
I.EĞİTİMİ: “EĞİTİMİNİN TAMAMI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİDİR”.
Yüksek Öğrenim: Gazi Üniv. İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde 1993 yılında tamamladı.
Yüksek Lisans: : Gazi Üniv. Sos. Bil. Enstitüsü Çalışma Eko. ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalında “Sosyal Güvenlik Konulu Yüksek Lisans Tez” çalışmasını hazırlayarak 2005 yılında tamamlamıştır.
Doktora: Gazi Üniv. Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalında 2006-2007 döneminde “Doktora özel programı” kapsamında eğitimini sürdürmüştür.
Aldığı Diğer Eğitimler:
Avrupa Birliği Proje Süreci Yönetimi ,
Etkin Mali Yönetim Teknikleri,
AB İyi Uygulama Örnekleri,
Eğiticinin Eğitimi,
Yöneticinin Eğitimi,
Protokol Yönetimi,
İnsan Kaynakları Yönetimi,
Zaman ve Stres Yönetimi,
Etkili İletişim….
II.KARİYERİ:
1995 yılında SSK Sigorta Müfettiş Yrd.
1998 yılında SSK Sigorta Müfettişi,
2003-2004 arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında “İstihdamın artırılması” ve İşsizliğin Azaltılması….komisyonlarında görev yaptı
2004 yılında Refakat Müfettişi (Teftiş Kur. Başkan Yrd)
2008 yılında ise Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı BAŞMÜFETTİŞ’liği’ ne atandı.
Halen SGK (Sosyal Güvenlik Kurumunda) BAŞMÜFETTİŞ olarak görevini devam ettirmekte